“ Hartelijk welkom op onze 3 Baritons site. Op deze site kunt U alle wetenswaardigheden lezen en downloaden over de voortgang van dit bijzonder en exclusieve concept.  Korte videofragmenten, geluidsfragmenten, biografieën van de heren,  links naar diverse sites, en niet te vergeten de agenda natuurlijk zodat u zelf uw keuzes kunt maken in het bezoeken van de exclusieve concerten .

3 Baritons , bestaat uit de ongedachte combinatie van 3 populaire klassieke zangers die elk kunnen bogen op grote populariteit en groot vakmanschap als het gaat om concerten, theaterproducties, opera, operette, musical, en Tv en Filmproducties.”

Ernst Daniel Smid            Henk Poort                     Marco Bakker

KRANTENARTIKEL CONCERT 3 BARITONS - CURA«AO

Het programma was aan de populaire kant gehouden: talloze Italiaanse, Weense en Keltische liederen spirituals en musicalmelodieŽn passeerden de revue. Goed, Duitse operetteliederen als 'Wien, Wien nur du allein' of 'Im Prater blŁhen wieder die Bšumen' zullen tegenwoordig niet veel jongeren aanspreken, maar van de Keltische medley zullen het lieflijke 'Oh Danny Boy' en 'Last Rose of Summer' het toch nog best 'doen'.

Bariton Ernst DaniŽl Smid: hier zeker bekend met zijn veel bekeken tv-programma 'Una Voce Particolare' dat TDS weleens op donderdag uitzendt waarin hij amateurzangers laat optreden. Hartverwarmend om te horen hoe een hulpje op een advocatenkantoor de moeilijke aria van de Koningen van de Nacht (Mozart: ZauberflŲte) loepzuiver weet te brengen en een sportmasseur verrast met een doorleefd gezongen aria van Radames uit 'AÔda' van Verdi. Henk Poort heeft een grote naam in Nederland met zijn talrijke optredens in opera's en oratorium. Ook Marco Bakker is een veelgevraagd concertzanger met vele prijzen op zijn naam.

Spirituals namen natuurlijk een belangrijke plaats op het programma in: 'Swing low, sweet Chariot' en 'Nobody knows the trouble I've seen' waar pianist Johnny Klein, moedig de heren aan een elektronisch pianomormel begeleidde. De begeleiding van de overige songs geschiedde door een orkestband. Niet ideaal natuurlijk, maar waar haal je hier zo gauw een orkest vandaan?

Tussen alle grappen en grollen van de zangers door mochten wij enthousiaste vertolkingen aanhoren van, noem ze maar op: Toreador (Carmen, Bizet), Santa Lucia, Lady is a tramp en You never walk alone, om maar iets uit de gebrachte musicals te halen.

Hoe kun je deze mensen laten gaan zonder toegiften? Daarvoor werd Johnny weer op het podium gehesen om Ernst DaniŽl Smid, Henk Poort en Marco Bakker te begeleiden in 'Atardi' (door het publiek meegezongen uiteraard en 'Abo So' (door het publiek meegezongen uiteraard). Of zei ik dat al?

Door: Iman Landheer

Geplaatst op: 20 Feb 2011 door: De 3 Baritons
Content Management Powered by CuteNews


Design by: Satchmo Design